"Alleen wie niet tussen hamer en aambeeld zit, kan de belangen waar hij voor moet staan, zuiver dienen."
Daniel Van Mol

Oorsprong

Accuro werd in 2006 opgericht door Jean-Paul Adam, Stefan De Beukelaer en Hans De Schouwer. De 3 oprichters, die elk kennis en expertise hebben opgebouwd bij verschillende grootbanken, vonden de tijd rijp om het over een andere boeg te gooien. Ze hebben een beleggingsonderneming opgericht die teruggaat naar de basisgedachte van Private Banking: centraal stellen van de belangen van de cliënt.
Volledige transparantie vormt een essentieel onderdeel van deze basisgedachte. Daarbij worden de opbrengsten en kosten voor de cliënt duidelijk en eenduidig aangegeven. Gegroeid uit de zorg om belangenconflicten te vermijden zijn de opbrengsten voor Accuro enkel gerelateerd aan de portefeuille van de cliënt en niet aan voordelen die ze van bepaalde productleveranciers krijgt of aan het aantal transacties dat in de portefeuille worden doorgevoerd.

Accuro is uitgegroeid tot een professionele financieel dienstverlener met 10 medewerkers en circa €800 miljoen vermogen onder advies. Accuro is erin geslaagd om een sterke groei te realiseren. Het is onze ambitie om de organisatie verder uit te bouwen en deze groei door te zetten.